Skriv ut  

Etapp 2 i Tävlingen avslutas 3:e september !

Flygnyheter, Tävlingsledningen Flyget 100 år, den 5 augusti 2003
Nu pågår slutspurten i  Etapp 2  i vår tävling och än finns chansen chansen att hänga på. Det är 5 etapper på väg mot Breitling-klockan och man kan uppnå maximalt 50 kunskapspoäng. Ännu - efter att Etapp 2 pågått en tid - har ingen full pott men 6 personer har 19 poäng! Det hela går på tid, snabbhet premieras vid lika resultat.
Passa på att vinna fina solglasögon eller varför inte bli Master of Aviation 2003 !

Segraren  i Etapp 2 - som avslutas om cirka 4 veckor -  vinner Randolp Aviator som är världens bästa solglasögon (enligt USAs försvarsmakt) Bra att ha vid resor, flygning eller golf. Solen må alltså lysa på segraren utan obehag. Dessutom får 2:an en helårsprenumeration av Skandinaviens största flygtidning Flygrevyn. Så här skriver Bo Sehlberg om förstapriset:

Randolp Aviator är sannolikt de bästa pilotglasögon som har konstruerats och Randolph Engineering Inc i USA är den amerikanska försvarsmaktens huvudleverantör av solglasögon såväl som hjälmmonterade sikten, optiska inlägg för gasmasker och andra optiska specialiteter och har levererat över 4 miljoner (!) Randolph Aviator till den amerikanska försvarsmakten. Randolph uppfyller - som enda leverantör (?) - såväl US Department of Defences högt ställda krav som de NASA har ställt för astronauternas utrustning. Bland de militära kunderna finns förutom USA exempelvis Australien, Belgien, Jordanien, Pakistan, Italien och Kina.

Trots det enorma antalet som tillverkats är varje båge handpolerad och själva bågen - som tillverkas i en egen metallegering och pläteras med 23 karats guld - löds med egenutvecklad lödsats. Företaget lämnar livstidsgaranti på alla metallfogar. Den guldpläterade ytan behandlas med en hållbar klar beläggning med antikorrosionsmedel och glasögonen klarar bland annat US Armys test på 300 timmar i saltspray! Glaset är genomfärgat i Grey-3 linsfärg (naturligt grått) som anses vara den bästa linsen för flygning, bilkörning och allmän användning. Den reducerar ljusintensiteten utan att förvanska färgerna, vilket var en av anledningarna för NASA och US Military att välja den. Den filtrerar även bort 98 % av den skadliga UV-strålningen. Glaset är ett reptåligt mineralglas som härdats keramiskt för att också klara stöttester enligt ANSIZ-803-standard (en ståldank släpps mot linsen från 135 cm höjd utan att glaset får spricka) och glasen kan slipas in till önskad styrka för den som använder glasögon som synhjälpmedel.

Tack vare de stora militära serierna har man - kvalitén till trots - klarat att hålla priset på en mycket rimlig nivå, runt tolv-tretton hundra kronor. Jämför det priset med alla designade märkesbågar som ofta kostar mer än det dubbla eller mer - men som ändå är ratt kassa utanför Spy Bar och Café Opera... Glasögonen har bajonettskalmar för att passa under hjälmar och headset och passformen är perfekt tack vare näskuddar i mjuk silikon. Randolph Engineering har tidigare inte sålt sina produkter till privatpersoner utan koncentrerat sig på stora militära beställningar - men sedan drygt ett år har märket nu en svensk generalagent. Pilotglasögonen kan köpas hos utvalda optiker och genom tidningen Flygrevyn. Randolph Engineering tillverkar också skytteglasögon, solglasögon för marint bruk och för en rad andra specialändamål. Nu kan du - genom Flygtorget - vinna ett par egna Randolph Aviator!

Välkommen att tävla!


Bifogade dokument och länkar
Till Tävlingssidan
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev